onsdag 4. august 2010

Vel hjemme igjen...

Tilbake i hjemmlige trakter!
Første helgen på turen skulle det som sagt kjøres i Litauen. Bilen virket greit innledningsvis, men et umenneskelig vær skulle gjøre kjøreforholdene forholdsvis ekstreme! Etter 3 innledende omganger var det klart for finaler, og jeg sto i første rekke. En grei start, og nr.2 ut fra første sving. Desverre i samme sving så ryker et løpehjul på motoren og reima til servo og lading går av. 8 runder uten servo er ingen taknemmelig oppgave! Det endte så på 3. plass på pallen, noe vi er godt fornøyde med etter forholdene, men vi visste vi kunne gjort det bedre om bilen hadde holdt!
Påfølgende uke var vi på "ferie" i Palanga, ca 40km unna banen, og vi hadde også en lang dag på et verksted vi leide, for service og reparasjoner på bilen før påfølgende helg i Latvia.
Vel fremme i Riga, Latvia var optemismen igjen godt representert i teltet på bussen til Helge/Bussexperten som for turen stilte med full ekvipasje for oss! Fritrening gikk glimrende, og rundetidene var klart best i klassen, 3. best totalt uansett klasse! Tidstreningen derimot var ikke bare fryd. tilbake i teltet med clutch havari. Girkasse og clutch ble demontert, ny clutch ble satt sammen av deler vi hadde med oss, og alt ble igjen montert og klart til 1. omgang. Bestetid med 5 sekunder(!) i klassen, og 3. tid uansett klasse! 2. omg fortsatte med nok en bestetid i klassen, og 4. tid uansett klasse! Vi valgte da å ikke kjøre 3. omgang siden pole-position i A-finalen allerede var sikret! Knallstart i finalen og ca 2 bil-lengders ledelse inn mot første sving. Jeg bremser seint og skal til å gå inn i svingen, da jeg får en real smell bakfra fra en konkurrent som tydlighvis må ha hatt dårlige bremser! Dette ender med at jeg blir skjøvet ut av svingen og snurrer. Bilen var vanskelig å kjøre etter dette, da det var skjedd en del ting i bakstillingen i smellen, men fikk plukket to plasser og endte på en ergelig 6. plass.
Vi har fått vist at når bilen fungerer, og marginene ikke alltid er imot oss, er vi klart med "helt der oppe"! Fremover venter en god del timer i garasjen på Løken for å gjøre istand bilen til løp, men fremtiden er per dags dato litt usikker, da økonomien på langt nær er på plass. Planen var å kjøre finalen på gardermoen, før de to sisste rundene i NEZ-cup på momarken og i Danmark, men hva fremtiden bringer vil snart vise seg. Ligger nå på en 3. plass i NEZ- cupen, og håper vi klarer være med å kjempe for plassen vår!
Vi vil få takke alle teamene som var med på turen, for godt samarbeid og god stemning! Team E18/ Ola Frøshaug, Camilla Antonsen Racing og Robin Bakke Andresen/ "Bakkeklanen"! Også en stor takk til Brodern/Erik som ofrer alt når det gjelder, Dan Sammerud, den trofaste mekanikker, og ikke minst Cecilie som holder ut denne galskapen, og gang-på-gang "sitter barnevakt" både dager og uker!