tirsdag 13. juli 2010

Litauen og Latvia here we come!

Civicen står nå nok engang klar til dyst i garasjen på Løken!
Siden Estland har vi gjort en del jobb med bilen, hvorpå gått til innkjøp av helt nye calippere fremme, nye borrede og slissede skiver m/yellowstuff klosser, bygget nye fjørbein fremme, skiftet store deler av forstillingen, nye styrearmer og nye uniballs i det meste foran på bilen. Vi sleit også med kutt et par ganger i Estland (Motoren plutselig dør helt ut -for så og komme igjen), men hadde en stor mistanke ved dynamoen, og denne ble kjøpt inn ny, samt montert spenningsregulator på ledningsnettet. Ny framfanger ble montert og en del glassfiber reparert og lakkert, før utstilling på Bjørkelangen.
Som sagt har vi altså hatt stand på bjørkelangen under Rally Aurskog-Høland den 5. Juni, hvor vi blandt annet hadde paintballskyting på programmet i vår stand hvor Civicen sto utstillt. Dette ga noen kjærkomne kroner i kassa, men viktigest av allt fikk vi vist frem våre sponsorer og fikk besvart de nysgjerrige som lurte på hva vi holder på med i garasjen på løken. Knall blå himmel og god stemning kunne meldes fra Bjørkelangen sentrum denne dagen!
Helgen etter bar det avsted til Drammen og Lyngås motorbane! Dette for å ta som test før ferden skulle gå til Litauen og Latvia. Værgudene var ikke på vår side denne helgen, og det skulle bli en fuktig opplevelse. Fritreningen gikk veldig bra og så ut til å være effektiv fin kjøring. På tidstreningen ble det en 8. tid etter å ha blitt hindret av en forutgående bil på den tellende runden fra Scanche-svingen og inn til mål. Kjøringen så ut til å fungere bra, og jeg skulle ut fra 4. startspor i 1. omgang. To biler på innsiden av meg gikk i hverandre mot første sving og det var desverre nytteløst for meg å slippe unna, selv med 4 stive hjul. En av disse smeller i meg på høyresiden, og skyver meg i autovernet på venstresiden i første sving.
Skadene var forsåvidt ikke fatale i seg selv, men siden dette kun var et løp for å teste bilen, fant vi ut at vi ønsket bilen hjem for å kartlegge skadene og reparere den i garasjen på Løken, ikke stresse med å rette bil provisorisk under løpet.
Vel hjemme på løken startet arbeidet med å gjøre istand bilen. Fjørbein gått over å sjekket, byttet noen uniballs, byttet et par styrestag og rettet en rammevang, samt montert ny fremfanger og reparert/lakkert litt glassfiber.
Nå er bilen somsagt nok engang klar til dyst, og vi legger turen mot Litauen og 2. runde i NEZ-Cupen førstkommende helg. Påfølgende helg går 3. runde av stabelen i Latvia, og vi kommer til å være der borte uka i mellom. Verksted for service av bilen er ordnet i Litauen, så vi også kan forberede oss på best mulig måte til 3. runde!
Oppdatering fra turen vil komme snarest mulig når vi er tilbake! BROOOOOM!!!